Tietosuojaseloste

Tämä tietosuojaseloste koskee Tmi Sirpa Pirilän puheterapia-asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä. Seloste on laadittu EU:n tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukaisesti.

REKISTERIN NIMI

Tmi Sirpa Pirilän puheterapiapalveluiden asiakasrekisteri
Osarekisteri: Sirpa Pirilän tutkimusaineisto

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSTIEDOT

Puheterapeutti Sirpa Pirilä
Mallastie 2 as 23, 90520 OULU
p. 040 5538 500
puheterapeutti@sirpapirila.fi

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Puheterapia-asiakkaan tutkimuksen ja hoidon suunnittelu ja toteutus sekä terapiapalveluiden laskuttaminen. Osarekisteri: tutkimustyö.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

  • Asiakkaan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
  • Alaikäisen asiakkaan huoltajien nimet ja yhteystiedot
  • Asiakkaan yhdyshenkilöiden/lähiomaisten sekä omalääkärin/omahoitajan yhteystiedot
  • Puheterapian kannalta välttämättömät tutkimus-ja hoitotiedot
  • Puheterapiasopimuksessa / suunnitelmassa yksilöidyt tiedot, terapiamuistiinpanot, harjoitteluohjeet, valokuvat, äänitteet ja videot
  • Maksusitoumustiedot
  • Terapioiden käyntikerrat, päivämäärät ja toteutuspaikat
  • Asiakaspalautteet
  • Rekisterin tiedot ovat salassa pidettäviä (EU:n tietosuoja-asetukset 2016/679, Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 13§, 785/1992)
  • Puheterapeutilla on salassapitovelvollisuus
  • Rekisterin tietoja ei yhdistetä muihin rekistereihin

REKISTERIN TIEDOTUSTAVAT

Palvelusopimuksemme sisältää kohdan, jossa kerrotaan  Tmi Sirpa Pirilän puheterapiapalveluiden asiakasrekisteristä. Tietosuojaseloste on nähtävillä yrityksen nettisivuilla www.sirpapirila.fi

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTYSAJAT

Dokumenttien säilytysaika on Sosiaali-ja terveysministeriön potilasasiakirja-asetuksen (298/2009) mukainen. Pääsääntöisesti tietoja säilytetään 12 vuotta kuolemasta tai ellei siitä ole tietoa, niin 120 vuotta syntymästä.

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

  • Asiakkaan ilmoittamat tiedot
  • Alaikäisen asiakkaan huoltajan ilmoittamat tiedot
  • Asiakkaan suostumuksella asiakkaan omaisilta, Kelasta sekä lähettäviltä ja hoitavilta tahoilta saadut tiedot
  • Tutkimuksen ja hoidon yhteydessä muodostuneet tiedot

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOJEN LUOVUTUKSET

  • Tietoja luovutetaan vain lakiin perustuen (Potilaslaki 785/1992/13§, muut 653/2000) tai asiakkaan tai alaikäisen asiakkaan huoltajan luvalla tehtyä terapiasopimusta/suunnitelmaa noudattaen
  • Tietoja käsitellään vain hoitosuhteeseen liittyvinä
  • Jatkohoitotilanteessa tietoja voidaan luovuttaa potilasasiakirjoihin merkityllä suostumuksella asiakkaan yksilöimälle toiselle terveydenhuollon toimintayksikölle/ammattihenkilölle
  • Asiakkaan kirjallisella suostumuksella tai nimenomaisen lakisäännöksen perusteella tietoja voidaan luovuttaa vakuutusyhtiölle
  • Tietoja ei luovuteta EU-alueen ulkopuolelle

REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

  • Asiakasrekisteri on manuaalinen ja muodostuu paperisista ja sähköisistä dokumenteista
  • Paperiset aineistot säilytetään lukituissa arkistokaapeissa, joihin vain pt Sirpa Pirilällä on pääsy
  • Sähköinen aineisto on suojattu salasanoin ja siihen on pääsy vain pt Sirpa Pirilällä
  • Varmuuskopiointi tehdään toiselle ulkoiselle kovalevylle, eikä mitään tietoja talleteta pilvipalveluihin
  • Muistitikut ja ulkoiset kovalevyt säilytetään lukollisessa arkistokaapissa
  • Rekisterinpitäjä on laatinut tietosuoja-asetuksen mukaisen kirjallisen tietojenkäsittelysopimuksen kirjanpitoon ja laskutukseen liittyvien henkilötietojen käsittelystä tilitoimiston kanssa

REKISTERÖIDYN OIKEUDET

  • Oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihin
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen
  • Oikeus tietojen poistamiseen
  • Oikeus käsittelyn rajaamiseen
  • Vastustamisoikeus
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  • Oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa, jos käsittely perustuu suostumukseen
  • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  • Tarkastusoikeus ja tarkastusoikeuden toteutuminen
    • Asiakasrekisteriin kirjattuihin henkilökohtaisiin tietoihin liittyy tarkastusoikeus (Henkilötietolaki 26§)
    • Tietoihin on oikeus tutustua ja saada itseään koskevat tiedot kirjallisena
    • Tarkastuspyyntö esitetään kirjallisena rekisterinpitäjälle: pt Sirpa Pirilä
      • Kerro pyynnössä
        • nimesi
        • yhteystietosi (esimerkiksi sähköpostiosoite tai puhelinnumero)
        • mitkä tiedot haluat tarkastaa
        • haluatko tarkastaa kaikki tietosi vai tiedot tietyltä ajanjaksolta
        • missä muodossa haluat tiedot
      • Lisätietoja osoitteessa https://tietosuoja.fi/kun-haluat-tarkastaa-tietosi
    • Tiedon korjaaminen ja tiedon korjaamisen toteutuminen
      • Oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti rekisterinpitäjälle: pt Sirpa Pirilä
        • Kerro pyynnössä
          • nimesi
          • yhteystietosi (esimerkiksi sähköpostiosoite tai puhelinnumero)
          • oikaistava tieto sanatarkasti
          • ehdottamasi muutos sanatarkasti
          • perustelut ehdottamillesi muutoksille
        • Lisätietoja osoitteessa https://tietosuoja.fi/kun-haluat-oikaista-tietojasi

TIETOTURVALOUKKAUKSESTA ILMOITTAMINEN

Rekisterinpitäjän on ilmoitettava tietoturvaloukkauksesta rekisteröidylle ilman aiheetonta viivytystä, jos hen­kilötietojen tietoturvaloukkaus todennäköisesti aiheuttaa korkean riskin luonnollisten henkilöiden oi­keuksille ja vapauksille. Tietoturvaloukkauksesta on ilmoitettava myös toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle ilman aiheetonta viivytystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta.